Garmin zatím nechystá chytrý prsten pro měření zdravotních a fitness metrik. Jaké k tomu má důvody?

10.10.2024
Chytré prsteny jsou stále populárnější díky své nositelnosti. Garmin se však zatím do této party přidávat nehodlá
Prsten místo chytrého náramku

I ty nejlevnější prsteny umí měřit tepovku, kroky či kvalitu spánku


V rozhovoru na 6. výročním setkání Garmin Health Summit v Praze, který se konal na konci září, se viceprezident společnosti Garmin pro fitness Joe Schrick a ředitel oddělení pro zdraví Scott Burgett podělili o své stanovisko, proč podle nich hodinky zůstávají i přes rostoucí popularitu chytrých prstenů nejlepším faktorem pro sledování zdravotního stavu.

Schrick zdůraznil, že zápěstí nabízí oproti prstenům významné výhody, včetně většího výkonu, dalších diod LED, většího počtu senzorů a hlavně delší výdrže baterie. Uznává, že prsteny nabízejí pohodlí, ale upozornil, že jsou spojeny s řadou kompromisů. 

Burgett dále vysvětlil, že odstup signálu od šumu a věrnost zdravotních metrik na zápěstí jsou stejně přesné, ne-li lepší než měření na prstech, zejména při nízkém pohybu. Díky většímu počtu diod LED a možnosti spotřebovat více energie z baterie mohou hodinky poskytovat věrnější údaje.

Tip: Zdravotní a fitness metriky Garminu: Tepová frekvence, stres, VST, tlak, EKG či spánek. Kompletní přehled

Zatímco společnosti vyrábějící chytré prsteny tvrdí, že díky blízkosti radiální tepny je sledování pomocí prstu přesnější, společnost Garmin považuje svůj přístup založený na sledování zápěstí za lepší. Navzdory pokroku v technologii prstenů zatím Garmin neprojevuje zájem o vývoj chytrého prstenu a nadále se zaměřuje na silné stránky hodinek na zápěstí.

Budoucnost však zůstává otevřená, protože miniaturizace snímačů a účinnost baterií v chytrých prstenech se stále zlepšují. Takže možná se někdy chytrý prsten od Garminu objeví, ale zatím to není na pořadu dne.


Diskuse k článku (10)
Tagy: 
Zdroj: 
The5krunner.com


Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Možná by se měli zamyslet, proč jiným to měření na prstenech leckdy funguje lépe než Garminu na hodinkách. Zrovna dnes v ranním reportu byla analýza spánku totální výsměch (Epix Pro) :-/
Vaše jméno, přezdívka: 
satai

Právě na plavani by se moc hodilo, ale na každou ruku.
Vaše jméno, přezdívka: 
MON

A proč na každou ruku? Stačí na jedné, ne? Neděláš přece každou rukou jiný pohyb.
Vaše jméno, přezdívka: 
Honza

Opět, myslím že prsten je ta nejzbytečnější možná varianta, která minimálně pro chlapy není ani příjemná na nošení. Většinou i ženatý chlap nenosí ani snubák.
Vaše jméno, přezdívka: 
Karlos

Už len z praktického hľadiska - náramok, hodinky dovoľujú väčšie rozmery oproti prsteňom. Možno využiť aj remienok na nejaké senzory...
Vaše jméno, přezdívka: 
Laco


kde to ma cifernik ?
Vaše jméno, přezdívka: 
Olin

Ja myslel ze hodinky a prsten od amazfitu bude super. Ze vecer na spani prsten. Ale nakonec jsem radsi dal textilni reminek na hodinky a vadi mi to min nez prsten
Vaše jméno, přezdívka: 
Amazfit helio

Prsten fakt ne, už normální zavazí při jakékoli aktivitě, furt jsem ho sundával (zahrada, posilovna, plavání) až jsem ho přestal nosit úplně. Hodinky úplně v pohodě.
Vaše jméno, přezdívka: 
Ferda

Mám to podobně, snubní prstýnek jsem ztratil na zahradě hned první jaro po svatbě. Ale našel, jenže až příští jaro, čili rok ležel v zemi. Ale přežil a možná ho ještě někde mám. Nosit každý den něco, co mi z principu vadí skoro neustále, bych fakt nechtěl.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

No vsak to je dobre, treba za par let jim bude spravne fungovat +- detekce spanku na hodinkach, tak proc zkouset neco jinyho, kdyz poradne nefunguje ani to stavajici:-(.
Vaše jméno, přezdívka: 
miras
Zpět na článek