Hodinky Fénix 8 rozhodně nejsou ideální. Mají pár dětských nemocí a problémů, se kterými se potýkám

15.9.2024
Ještě než vydám standardní recenzi hodinek Fénix 8, dal jsem dohromady jednak chyby a problémy, s které hodinky (zatím) provázejí, jednak věci, co mi vadí nebo jsou horší než u Fénixů 7 a Epixů. A není toho málo
Datová pole

Toto prostě není dobrý. Datová pole zabírají půl displeje a šipka kvůli nim odskočí nahoru tak, že skoro nevidím před sebe


Poznámka: Tento text platí pro datum zveřejnění, tedy 15.9., a to s firmwarem 11.60. Počítám, že Garmin bude postupně tyto chyby a nedoladěnosti odstraňovat v dalších verzích firmwaru. 


Na tyto hodinky jsem se fakt moc těšil. Garmin konečně uvedl Fénixy ve velikosti 47 mm s displejem o průměru 1,4" - tedy v podstatě Forerunnery 965 v kovovém těle a s tak nějak hezčím designem. A jako bonus tu máme hlasitý reprák a mikrák, takže můžeme vesele volat bez telefonu, čehož už jsem několikrát využil. Jenže asi bude chvíli trvat, než všechno bude chodit tak, jak bych si představoval a Fénixy 8 se zbaví dětských nemocí.

Čtěte dále: První dojmy: Hodinky Fénix 8 spojují vlastnosti FR 965, Epixů a Descentů. A nutno říct: Jsou dobré, fakt dobré

Záloha? Nezáloha

Hned po koupi hodinek mně docela rozladilo, že nebylo možné načíst zálohu z Fénixů 7X Pro, které používám - resp. používal jsem - jako hlavní hodinky přes rok. Zálohu mám i v Epixech, ale hodinky, resp. Connect, mi možnost jejího načtení vůbec nenabídly. Přisuzoval jsem to přepracovanému prostředí a tomu, že by bylo náročné zálohu portovat do nových hodinek.

Jenže pak jsem v menu vůbec nenašel funkci Záloha a obnovení, kterou mimochodem nedávno dostaly i Forerunnery. Čili počítám, že se objeví až časem. Důvodem může být to, že prostředí Fénixů 8 (ale i Enduro nebo Fénix E) je převzato z Forerunnerů a ty možnost zálohy dat dostaly až teprve na konci léta, do té doby ji také neměly. 

Spinkej, můj maličký

Stejně tak mi tu chybí velmi užitečná funkce, a to automatická aktivace úsporného režimu pro režim spánku, což F7 a Epixy umí. Jde o to, že ve chvíli, kdy se mi hodinky v deset večer přepnou do režimu spánku, mám na těchto hodinkách nastaveno, aby se současně aktivoval úsporný režim. A ten odpojí telefon, což šetří tak 20-30 % baterie, dle modelu.

Neříkám, že je to nějaký zásadní problém, ale Fénixy 8 v provedení 47 mm AMOLED přece jen nejsou behemoty jako Fénix 7X Pro a jejích výdrž je celkově spíše slabší. A každé ušetřené procento se hodí, zvlášť, když během spánku není připojený telefon potřeba, protože stejně v režimu spánku je aktivní režim Nerušit

Tip: Režim spánku: Možnosti, nastavení, zdřímnutí. Rozdíly mezi řadou Epix/Fénix, Forerunner a Venu

Obří data na mapě

Při aktivitě mi pak hodně vadí zobrazení datových polí na spodní straně mapy. Tam mám zobrazenu vzdálenost a tepovou frekvenci, když se nechávám navigovat, případně když potřebuji chvíli jít/jet podle mapy. Jenže datová pole mají jednak obří font, který navíc občas vyteče z obrazovky ven, jednak je příliš vysoko, zasahuje skoro do poloviny displeje.

 

 

Šipka s pozicí se v takovém případě vysune až do horní poloviny displeje a vy najednou vidíte menší kus mapy před sebou – a přesně to samé mají i Forerunnery 965, kde mě to štve už dlouhodobě a blbě se s nimi naviguje. Přitom na Epixech a Fénixech 7 (ale i FR 955) to je jinak, šipka se nachází mezi datovými poli (která jsou menší) a tudíž vidíte o notný kus dál před sebe.

Hodinky si navíc, bohužel, ponechaly nepříjemnou vlastnost, která se do všech mapových hodinek dostala během léta: extrémně tlusté okraje cest a silnic na mapach třetí stran - týká se to především TopoCzech. Zejména pohyb po městě je krajně nepřehledný a tlusté silnice zastiňují i turistické značení. V Edge 1040/1050 i Forerunnery 955/965 se to už vrátilo k normálu, Fénixy zatím čekají.

Čtěte dále: Tak, a je to tady. Tlusté silnice do map dostaly i hodinky. Přehlednosti to rozhodně nepomáhá

Také jsem poněkud smutný, že Fénixy 8 stejně jako Forerunnery neumí zobrazit grafické datové pole s průběhem výkonu při jízdě na kole, kde byl současně zobrazen i aktuální výkon. Opět, na Fénixech 7 a Epixech no problem. Novinka má pouze barevný graf výkonnových zón, což je mi celkem k ničemu. Tady moc nevěřím, že se to na F8 do budoucna změní.

A když už jsme u aktivit, nejsem schopen se zbavit zobrazování doporučených tréninků v kalendáři, což je opět dědictví Forerunnerů. Na Fénixech 7 a Epixech s tím nemám problém, tam se mi tréninky do kalendáře nepletou. Jde to bez problému nastavit. 

Kde je hlasová navigace?

Hodně jsem těšil na svou první aktivitu s navigací, a to kvůli hlasovým pokynům, které jsem si oblíbil na Edge 1050. Jenže tato funkce zatím hodinkám chybí, i když ji první recenzenti se starším firmwarem měli možnost vyzkoušet. Garmin totiž možnost ve verzi 11.60 vypustil - možná proto, že nebyla odladěná; a tak čekám, že se zase objeví.

Čtěte dále: Hlasová navigace na Edge 1050: Hodně návyková funkce. Praktické zkušenosti

Horší ale je, ale zcela zmizela možnost konfigurovat navigační obrazovky. V menu Mapy a navigace mám možnost jen konfigurovat mapy, ale už ne navigační obrazovky, které ukazují graf nadmořské výšky, která mě ještě čeká, ETA, vzdálenost a čas do cíle, vzdálenost od trasy, pokud z ní sejdu/sjedu atd. Ale při jízdě vidět jsou, jen si je nemůžu nastavit.

Nepřehlédněte: Navigace s hodinkami Fénix 8: Odlišné chování, oddělené datové obrazovky a komplikované ovládání

Bohužel, neukážou se v hlavním přehledu obrazovek aktivity, ale musíte se k nim dostávat poněkud krkolomně přes menu. Pokud není aktivní dotyk, je třeba stisknout Menu a pak Start. Zpět do klasických obrazovek se dostanete tlačítkem Zpět (2×). Stejně jako DC Rainmaker si nemyslím, že je to změna k lepšímu, byl jsem zvyklý to všecko mít pohromadě v jednom „streamu“. 

Navíc jsem nepřišel na způsob, jak vypínat a zapínat jednotlivé mapy - když bych chtěl vypnout TopoCzech a jet pouze s TopoActive, což teď preferuji vzhledem k tomu, že TopoCzech má „pokažené“ vykreslování silnic. A obecně, na FR 965 či F7X Pro jsou možnosti nastavení mapy širší. Prostě něco tu chybí a musíme si počkat, až se všechny požadované funkce objeví...

Restarty a chybějící metriky

Toto všechno jsou ale jen věci, co nepotěší, ale umožňují bez problému hodinky používat. Jenže Fénixy 8 mají řadu dětských nemocí, které doufám brzy Garmin vyřeší. Někteří uživatelé už dokonce kvůli nim hodinky vrátili. Ono když se vám několikrát denně restartují, není to příjemné. Právě restarty naštvou nejvíce, zejména během aktivity - třeba na Edge 1050 to bylo na začátku v podstatě denní bázi.

Fénixy 8 se mi restartovaly celkem třikrát, což není moc. Jednou při pouhé návštěvě Centra oznámení, dvakrát pak při pokusu přidat další lokaci do doplňku Počasí. To by snad ani nevadilo, kdyby mi při té příležitosti hodinky nesmazaly data, konkrétně šlo o noční VST a Přípravenost k tréninku. Druhá jmenovaná metrika se po třech dnech obnovila, té totiž stačí k obnovení jen krátká doba nošení. 

U nočního VST je to horší. Doufal jsem, že se data dočtou díky synchronizaci TrueUp, ale nestalo se tak. Hodinky se chovají, jako bych nikdy noční VST neměřil a nutí mě čekat 3 týdny (reálně je to 19 dnů), než zase ukážou stav VST. A v měsíčním grafu mi chybí data za přibližně 6-7 dnů, kvůli čemuž nemám jednu z metrik Stavu tréninku (VO2max, zátěž a VST).

 

 

Naštěstí při testech nepoužívám dané hodinky jako primární nositelné ani tréninkové zařízení, na druhé ruce mám FR 965, takže mi to až tak nevadí. Ovšem pro někoho, kdo má hodinky jediné, to může být nepříjemné. Zvlášť, když ta data v deníku Connect jsou a stačilo by jen, aby si je hodinky načetly.

A ještě jedna chybička: Od jednoho z těchto restartů se mi v doplňku Zdřímnutí objevily naprosté nesmysly - že jsem si zdřímnul na několik let dopředu. A zatímco běžně zdřímnutí z tohoto doplňku zmizí do druhého dne, tato nesmyslná zdřímnutí nikoliv - visí zde neustále.

Tlačítka nejsou jen o zvyku

Aby mohly hodinky certifikované pro potápění, dostaly nová tlačítka z modelové řady Descent. Ta jsou opravdu vodotěsná, není tu žádná fyzická díra, kudy by mohla protéct voda. U běžných modelů, které jsou také vodotěsné, je sice těsnění, které průniku vody zabraňuje, to ale může časem povolit, případně nevydrží náraz na hladinu.

Indukční tlačítka ale mají odlišné chování, nemají jasný stisk a jsou tak nějak „gumová“. Při stisku necvaknou a mají celkem dlouhý chod. Proto se mi zejména na začátku stávalo, že nereagovala. I když jsem si na nový chod zvyknul, přece jen pozoruji, že tlačítko Zpět musím někdy zmáčknout vícekrát. A to především tehdy, pokud předtím bylo „v klidu“; pak se jakoby rozchodí a je to ok.

V diskuzích jsem narazil na to, že nejsem jediný. Někdo dokonce kvůli tlačítkům hodinky vrátil, a já se nedivím, je to fakt velký rozdíl oproti Fénixům 7 Pro. Nicméně jsem současně narazil na postup kalibrace tlačítek přímo od Garminu, který může pomoct. A skutečně, pokud to tedy není jen placebo, mám pocit, že se reakce tlačítka Zpět zlepšily. Čas ukáže...

Poznámka: Uživatelé v diskuzích zmiňují také rychlé vybíjení baterie, 20-30 % za den bez aktivity s vypnutým AOD. To se mě naštěstí netýká... aspoň že tak.

Super hodinky, ale čekají na doladění

Fénixy 8 jsou za mě parádní hodinky, jsem rád, že konečně mohu mít na ruce model 47 mm, který má 1,4" displej. U předchozích řad jsem musel v takovém případě používat větší, 51mm provedení, ať už šlo o Fénix 6X nebo Fénix 7X Pro. Proto mám tak rád Forerunery 965, které jsou malé, lehké a současně mají velký displej. A F8 47 mm AMOLED jsou vlastně stejné, jen v luxusnějším těle.

Jen si říkám, že Garmin mohl přece jen software v hodinkách vychytat před prodejem o něco lépe, uživatelé ve fóru Garminu hlásí řadu problémů a nelze se divit, že někteří hodinky vrací, případně litují toho, že si je koupili, přinejmenším tak brzy - a že nepočkali, až je Garmin odladí. Mimochodem, řada textů je v hodinkách ještě anglicky, čili není ani dokončená lokalizace.

Obecně lze říct, že potíží není více než při uvedení dřívejších novinek, vzpomínám si například, že s prvními Fénixy 7 se nedalo plavat, protože nepočítaly tempa. Nebo navigace Edge 1050, která se mi sporadicky restartovala doteď. Č Edge 1040, který má problém s načítáním senzorů i po dvou letech. A tak bych mohl pokračovat...


Pokud máte s Fénixy 8 nějaké další zajímavé zkušenosti a postřehy, které by mohly ostatním pomoct, šup s nimi do diskuze. A třeba přijdete na řešení některých mých potíží nebo napovíte, že něco dělám/hledám špatně. 


Diskuse k článku (62)
Tagy: 


Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Doporučuju: https://youtu.be/wHyd5AXyDRA?si=rLszqhLKFlXcs_9w - závěr videa: "Kdybych tyto hodinky (F8) netestoval kvůli tomuto videu, tak jsem je už dávno vrátil a vzal si zpět svoje Epixy Pro." - Myslím, že Garmin tentokrát ustřelil dost vedle.
Vaše jméno, přezdívka: 
Ajdam

Docela koukám co Garmin vypustil, pořizoval jsem F6x pro celkem brzy po představení a myslím si, že tolik problémů nebylo. Nyní bych chtěl aktualizovat. Nechci Amoled, tak zbývá Solar nebo Enduro 3. Problémy budou asi stejné u obou modelů, co?
Vaše jméno, přezdívka: 
Michal

Počítám, že ano - ale věřím, že to pořeší nejbližší cca 2 aktualizace, což je otázka dvou tří měsíců. Možná bych raději s upgradem počkal.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Také jsem se těšil má f8 začal jsem na 6x pro a spokojenost.zatim jsem pozitivně naladění hodinky sedí, titan i s tit řemínkem jsou lehké atd.mam ale problém s propojením telefonem.po nahrání aktualizace nejde spojit .vyskakuje chyba need wireless v28.83.ma s tím někdo zkušenost?
Vaše jméno, přezdívka: 
Filip Dítě

Tak to ste me nepotesil s tema tlacitkama, byla to jedna z veci, kvuli kterym sem to chtel kupovat, ale pokud tam neni takova jasna odezva, asi tedy pockam az na pristi Fenixy, kde by mohli tyhle decke nemoci vyresit.
Vaše jméno, přezdívka: 
Inferius


Otázkou je, zda jde o dětskou nemoc. Tato tlačítka pocházejí z edice Descent, nejsou nová...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Myslím že tlačítka jsou v pořádku na 47 fungují všechny dobře se je to jen o zvyku.
Vaše jméno, přezdívka: 
Filip Dítě

No, právěže to není jen o zvyku, mě tlačítko Zpět fyzicky reaguje, resp. reagoval hůř, dokud jsem neprovedl kalibraci. A i teď mi přijde, že to není ideál. Za mě jsou klasická tlačítka na F7 Pro/Epix Pro lepší. Navíc nejsou tak tuhá a mají kratší chod. Zkoušel jsem i zimní rukavice a tam to fakt není ideál.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Přesně tak mi funguji naprosto skvěle a vyhovují mi víc než na epixech, cítím tam větší odezvu, obzvláště v ovládání v rukavicích ....
Vaše jméno, přezdívka: 
Jack

Viz třeba tento příspěvek ve foru Garminu: "Anyone else experiencing this? Constantly have to press the top right button 2 times because it didn’t respond the first time. Hardware? Software?" Je třeba provést kalibraci a pak se to zlepší, platí to i v mém případě.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Tak já to mám přesně naopak, odezvu necítím žádnou...je to takové tupé, gumové, dlouhý chod. A v rukavicích o to horší.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Dnes jsem se na ně byl podívat naživo v Olympii Brno a hodinky vypadají fakt nádherně. Tlačítka za mě skvělý. Lepší pocit při zmáčknutí než má Epix. Asi to bude individuální, někomu se bude líbit, někomu ne. Zkusil jsem vypnout i vibrační odezvu při zmáčknutí a bez ní je to trochu horší. Toto asi bude o zvyku. Otázka je, kolik si ta vibrační odezva vezme z baterky.
Vaše jméno, přezdívka: 
Lobo1978

Než Epix ano, ale Epix Pro/Fénix 7 Pro jsou lepší - je tam mechanicky jasný stisk. Po kalibraci, kterou jsem na F8 provedl, mi přijde, že se to zlepšilo, ale stále je to pocitově horší než na mých F7X Pro.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mám Epix 2 Pro. Sorry, že jsem hned nenapsal. Asi to bude individuální. Mně to přišlo lepší. Snad to bude i spolehlivé, aby se nemusela dělat často kalibrace, případně každé tlačítko muset mačkat opakovaně. Zatím budu sledovat a uvidí se, jestli koupím. Ale ta vyšší odolnost na vodu je pro mě důležitá. Zatím sice po roce s Epix žádný problém, ale bojím se, aby tlačítka nezačaly zlobit.
Vaše jméno, přezdívka: 
Lobo1978

Mám ty hodinky skoro 14 dnů a stále jsem si úplně na to chování nezvykl. Vždy, když vezmu do ruky F7X Pro nebo FR 965, tak mi přijdou tlačítka lepší. Ale nutnost opakování stisku už skoro zmizela...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mě nefunguje chůze v hale. Čas se počítá ale vzdálenost 0….
Vaše jméno, přezdívka: 
Jeník

To bude tim, ze hodinky nemaji gps signal v hale.
Vaše jméno, přezdívka: 
miras

V hale by měla fungovat "Chůze uvnitř" - na základě délky kroku. Ta se navíc dá zkalibrovat pomocí HRM-Pro.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Ahoj, Trochu offtopic, ale po novém updatu, kde konečně opravili režimy napajeni mi prestalo fungovat rozsviceni na gesto. F7pro. Funguje vam ok? Diky
Vaše jméno, přezdívka: 
David

Na F7X Pro mi gesto funguje...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mohl bych poprosit o odkaz na postup s tou kalibrací tlačítek? Taky by se mi to hodilo. Děkuji
Vaše jméno, přezdívka: 
Forrest79

https://forums.garmin.com/outdoor-recreation/outdoor-recreation/f/fenix-8-series/383948/fenix-8-47mm-amoled-buttons
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Děkuju!
Vaše jméno, přezdívka: 
Forrest79

počkat půl až 3/4roku až proběhne 5-6 aktualizací a pak si dojít koupit svůj vysněný model :-) .. na druhou stranu po dvou letech aktualizací je teď sedmičková řada už tak dokonalá , že se mi vlastně vůbec nechce upgradovat a vážně zvažuji že 8mičkovou řadu úplně přeskočím..... není tam aktuálně nic zásadního co by mi a sedmiček tak chybělo, že bych je potřeboval vyměnit.
Vaše jméno, přezdívka: 
Radek

Není to tak horký, jak se zdá. Myslím, že většinu věcí vychytají do dvou měsíců.
Vaše jméno, přezdívka: 
Honza

Tak já nevím, žádný restart neproběhl, tlačítka jsou jen o zvyku, vše mám v češtině, a právě, že přítelkyně má Venu3 a reproduktor má naprosto identickou hlasitost, tak nevim. Zdřímnutí mi také říká nějaký nesmysl. Oproti Epix2 Pro jsou tedy o hodně svižnější ... velká spokojenost.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jack

Zkuste přidat novou lokaci do Počasí - tam je pravděpodobnost restartu velmi vysoká, hlásí ji řada lidí na fóru.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Přidávám .... a nic jedu dál...žádny restart
Vaše jméno, přezdívka: 
Jack

Štěstí. U mě restart. Pokaždé.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

...u mne taky nic. Přidám jinou lokaci s v pohodě
Vaše jméno, přezdívka: 
Radek

Třeba Praha drží, Zruč nad Sázavou restartuje.
Vaše jméno, přezdívka: 
Martin

Aha, takže je to odvislé od lokality. Mně to restartuje třeba Zell am See.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mně ta hlasitost přišla v pohodě u hudby, ale včera jsem volal a bylo to dost potichu. Venku bych asi nic neslyšel.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Já je mám týden a zatím žádný restart, vše v češtině. Tlačítka jsou fakt divná, u mě trochu zlobí "down". Největší zklamání je pro mě hlasitost reproduktoru, rok jsem používal Venu3 a to byl rozdíl. A u zdřímnutí mám taky nějaké nic neříkající péticiferné číslo :)
Vaše jméno, přezdívka: 
Martin

Souhlasím s hlasitosti reproduktorů. Je nahlášeno na Garmin tak uvidíme co s tím udělají. Jinak spokojenost
Vaše jméno, přezdívka: 
Radek

Já mám angličtinu třeba u profilů napájení pro aktivitu: Activity Power Modes. A všech režimy jsou anglicky. A to samé na Fénix E...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Já už nějakou tu dobu vážně uvažuji nad Corosama. Sice jsem čekal, že letos vyjdou Vertix 3, ale vyšly jen 2s. Nicméně ještě počkám a vydržím s F7Pro a snad příští rok vyjdou právě už ty Vertix 3 a budou umět NFC platby. Jako chtít za hodinky 30K a vydat takový nedodelek, tak takovou firmu vážně nechci podporovat!!!
Vaše jméno, přezdívka: 
Domi

Hodinky jsou hodně komplexní, já se nedivím, že tam je tolik věcí na dořešení. Spíš si ale říkám, že je Garmin mohl uvést o měsíc, dva později a všecko doladit. Ale ono stačí s koupí chvíli počkat a nehrnout se do krámu hned...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Vratil jsem za tyden. Resety, sekani, za 27tis. S timhle kdyby prisel číňan tak se vsichni poserou, ale u garmin je to normalni. Omlouva se to ze to potrebuje upgrade a dalsi upgrade a tamto a tohle a nakonec ubehne rok
Vaše jméno, přezdívka: 
Fenix 8 jsem vratil

Toto stojí za přečtení: https://forums.garmin.com/outdoor-recreation/outdoor-recreation/f/fenix-8-series/384502/was-the-fenix-8-for-us-or-for-the-shareholders-a-love-letter-and-an-unhinged-rant. Otevřený dopis Garminu, začíná takto: "Řadu Fenix sleduji již několik let a nejsem si jistý, zda jsem někdy předtím viděl vydání, které by bylo postiženo tolika chybami, jež by zásadně narušovaly produkt."
Vaše jméno, přezdívka: 
Marty

Epix první generace, ty nefungovaly nikdy. Garmin je ani po více jak dvou letech nedokázal odladit, až se na to vykašlali.
Vaše jméno, přezdívka: 
Kamil

Predpokladám, že nejde o původní hranatý Epix snad z roku 2015 ( https://www.zivotsgarminem.cz/mapove-hodinky-epix-vsechno-co-od-sportovnich-hodinek-ocekavate ), ale o Epix druhé generace, bez „Pro“. Čekal bych, že software pro Fénix i Epix a pro základní variantu i Pro bude dost podobný, takže mě to hodnocení docela překvapuje.
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak

Řada lidí ani neví, že nějaké Epixy byly už kdysi...čili Epix gen 2 jsou pro ně první Epixy, Epixy Pro pak druhé.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Mám Epixy od jejich uvedení na trh v lednu 2022 a nepřijde mi, že bych tam narazil na tolik problémů jako na F8. Ale možná mi už jen neslouží paměť.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Já myslím, že vedení prostě donutilo ty, co mají Fenix 8 na starost, to vydat ven i s chybama (které si odskrtli jako opravitelné za běhu) a to proto, že chtěli stihnout hodinky představit před tím, než Apple představil ty své.
Vaše jméno, přezdívka: 
Bíbo

Jsem namátkou projížděl ty diskuze a je to síla, kolik problémů ty hodinky mají. No naštěstí nejsou dostupný, tak zatím mě to nemusí lákat, v klidu si počkám. Sedmičky to zatím jistí a možná na upgrade ani nedojde.
Vaše jméno, přezdívka: 
Marty

To je právě buď totální arogance nebo neschopnost zkoordinovat postupy, aby zákazník za takovou cenu obdržel fungující produkt. Každou modelovou řadu hodinek má na starosti jiný vývojářský tým a pak to podle toho vypadá. Neschopnost zkoordinovat připravenost aplikací pro nový model při uvedení na trh je už legendární.
Vaše jméno, přezdívka: 
Vykuk

On by to člověk třeba přešel u hodinek za pět deset tisíc, ale za třicet už je to napováženou, dělat z lidí nedobrovolně betatestery.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jarda

Kdyz jim to lidi kupujou, tak proc by prodavali hodinky, kterym pri uvedeni na trh fungujou funkce.
Vaše jméno, přezdívka: 
Vykuk

Se tohle nedeje
Vaše jméno, přezdívka: 
U hodinek za 5tis

Stránky

Zpět na článek