Nejdražší hodinky Garminu: Nový model MARQ 2 z damaškové oceli. Má to ale háček

27.10.2024
Před rokem Garmin uvedl nové modely do luxusní řady hodinek MARQ 2 v karbonovém těle. Nyní přidává provedení z ušlechtilé damaškové oceli. Připravte si pořádný balík peněz
Důraz na ocel

A takto komentuje nový model Garmin: „Luxusní chytré hodinky s vyjímečnou lunetou z damaškové oceli, vypouklým safírovým sklíčkem a zářivým displejem AMOLED. Nadčasový vzhled, dlouhá výdrž a odolnost, jedinečná nabídka funkcí“


Damašková ocel je materiál známý svým jedinečným zvířeným vzorem, který vzniká několikanásobným skládáním a kováním vrstev oceli. Damašková ocel, která se historicky používala při výrobě mečů, je oblíbená pro svou výjimečnou pevnost, zachování ostří a výrazný vizuální vzhled. Pokud vám nestačí běžné materiály jako titan nebo karbon, mohou vás zaujmout právě nově uvedené hodinky MARQ 2 Adventurer Damascus Steel Edition.

Kromě provedení zde nenajdete žádnou novou funkcí, stále jde o staré dobré MARQ 2, které vycházejí z původních Epixů. Mají relativně malý 1,2" displej, optiku 4. generace a stejný firmware a funkce jako právě Epixy. Pokud někdo čekal upravené Fénixy 8, bude asi zklamaný - počítám, že se časem objeví třetí generace MARQ 3, která z nich bude vycházet. 

Nepřehlédněte: Luxusní hodinky MARQ dostaly dotykový displej AMOLED. Pět modelů pro různé uživatele

Zatímco karbonový model váží jen 48 gramů (tělo), damaškový model 81 gramů. A s koženým řemínkem pak 114 gramů, což není úplně málo na 46mm hodinky. Na druhou stranu, luxusní modely jsou obecně spíše těžší, aby ten luxus byl na ruce pořádně cítit. Cena hodinek činí 79 990 Kč, karbonové modely jsou za 74 490 Kč a základní titanové hodinky Athlete pořídíte již za 46 790 Kč.

Tip: Nová luxusní řada MARQ 2 z lehkého karbonu. Máte po ruce 70 tisíc?

Ale tak nějak si nejsem jist, jestli opravdu z hodinek s displejem AMOLED, který je většinu času zhasnutý, opravdu vyzařuje ten pravý luxus. Jestli není lepší do společnosti nosit Tissoty nebo Breitlingy a na sport si pořídit obyčejnější a hlavně lépe vybavené Garminy než MARQ 2.


Diskuse k článku (5)
Tagy: 


Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Kdo by stál o starej HW v předraženým obalu?? Jen snobové, jelikož nic nového to nepřináší a řada Fenix je funkčně a výbavou o několik levelů vejš.
Vaše jméno, přezdívka: 
karlos

Přesně tak :-D
Vaše jméno, přezdívka: 
Kačurák

No nevim... Manzelka byla dost prekvapena uz tim, kolik penez jsem utratil za Fenix 8. Kdybych misto toho domu prinesl tohle, tak by me asi pretahla valeckem na maso pres hlavu :)
Vaše jméno, přezdívka: 
Haha

Tak manželka nemusí vědět všecko, že... :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Pepa

Tak nebyly vyrobeny pro socky :-)
Vaše jméno, přezdívka: 
Ducháček


Zpět na článek