Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Zdravím. Chci se zeptat zda má ještě smysl dneska kupovat Epix (Gen 2) – Standard Edition. Samozřejmě radši bych vzal verzi pro, ale vzhledově se mi víc líbí ocelová luneta než ta černá u proček. A 25k za nové fénixy se mi dávat moc nechce.. Je rozumné tedy koupit model hodinek, který už je více jak 2 roky starý? Díky
Vaše jméno, přezdívka: 
Jiri

Já bych šel do Epixů Pro, staré Epixy bych už asi nekupoval.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Zajímalo by mě, zda Garmin použil novější procesor u Fenix 8E oproti Epixu. U Epixů animace viditelně sekaly při přepínání widgetů a to i v porovnání s Fenix 6 - přeci jenom Fenixy malují jen asi 1/4 pixelů. Jsou Fenix 8E viditelně rychlejší při animacích nez Epix? Připadně jsou dokonce srovnatelné s Fenix 8? Díky
Vaše jméno, přezdívka: 
Ondřej

Novější čipy by nejspíš přinesly vyšší efektivitu, která by se ale nejspíš v různých zátěžích projevila různě. Například efektivnější GPS se projeví při aktivitě, ale ne mimo ni. Nebo naopak inovace v procesoru běžný chod, který se ale až tolik neprojeví v aktivitě. Přijde mi celkem nepravděpodobné, že by se to projevilo všude stejně. Nicméně podle údajů od Garminu mají oba modely naprosto totožnou výdrž ve všech scénářích i naprosto totožné rozměry, čekal bych tedy naprosto totožnou baterii a naprosto totožný procesor s naprosto totožnou frekvencí. A maji-li hodinky separátní čipy pro GPS (popř. jiné polohové systémy) či Bluetooth, i ty nejspíš budou totožné. Rozdíly v elektronice bych tedy čekal maximálně ve věcech, které v těchto scénářích prakticky neovlivní výdrž. Na druhou stranu, pro plynulost animací to nemusí být relevantní, přecejen lépe napsaný software může přinést zlepšení i na stejném hardware. Zvlášť když Epix byly jedny z prvních Garminek podobného ražení s AMOLED (po Venu), je celkem uvěřitelné, že tehdy Garmin ještě neměl tak odladěné animace, které na AMOLED asi řeší jinak než na transflektivních.
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak

Všechny parametry jsou stejné, takže počítám, že tam budou i stejné vnitřnosti. Nové je pouze UI.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem


Hodinky mi přijdou krapet rychlejší, ale třeba pohyb po mapě zase pomalejší. Tak nevím. Imho je jenom systém lépe optimalizovaný a procesor je stejný.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Četl jsem, že není možnost použití mapových podkladů třetích stran. Šlo to jen, pokud se použila vrstva city navigator, v poslední aktualizaci dali i tuto možnost pryč. Oficiální changelog poslední verze jsou upravené překlady, slušnej fail, na to kolik tam je opravdových velkých chyb. Ale už dříve jsem si všiml, že garmin uzavírá systém, například při instalaci ciferníku přes usb, soubor po použití zmizel, což se dříve nedělo. A jinak k tématu takhle z fotek mi ty černé okraje přijdou dost silné, ten displej pak působí, že je hrozně malý, nevypadá to hezky. Radši bych měl mohutnější lunetu, větší displej, něž takhle nevyužitý prostor. A to nejsem člověk co je fanouškem bezrámečkových designů, chápu, že někde musí být třeba uchycení skla, jen tohle fakt bije do očí.
Vaše jméno, přezdívka: 
krupepe55

V hodinkách nemám TopoCzech, takže nemůžu potvrdit ani vyvrátit. Jinak černý okraj je fakt dost hroznej, Epixy to měly aspoň trochu zakrytý indexy, takže to nevypadalo tak divně, ale tady je prostě "černá díra". Nejsou to moc hezké hodinky... S černou lunetou by to vypadalo jistě léte.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Zajímavé, že na produktových fotkách má E indexy a v reálu je jen hnusná černá. Co zkusit mapy třetích stran jako třeba VasaM nebo V0174, jestli to bude fungovat? Přecejen TopoCzech jsou oficiální mapy. Pokud by to Garmin uzavřel, tak "dojedu" současnou generaci a budu hledat jinde, tohle jedna z věcí proč si ty hodinky kupuju.
Vaše jméno, přezdívka: 
Pee

Na té stříbrně a tlusté lunetě daleko víc vynikne, že ten displej je k tělu vlastně hodně malý. Fénixy 8 vypadají o dost líp.
Vaše jméno, přezdívka: 
Jerry

Člověk si až říká, zda by nešlo s trochou násilí přehodit nový firmware na prakticky stejné staré hodinky...
Vaše jméno, přezdívka: 
satai

No, třeba by to někdo zvládl :-) Ale těžko říct, můžou tam přece jen být drobné změny v hw, například procesor...
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Drobná změna v HW může být i změna pinů, kam je připojený který sensor. Pamatuju si crossflashování na starých Sony Ericssonech, něco prý fungovalo, někde byl snad dokonce přehozený stav zavřený/otevřený telefon a různé podobné problémy. A predpokladá to, že to nezkazí kontrola podpisů…
Vaše jméno, přezdívka: 
v6ak
Zpět na článek