Komentáře

Přidat komentář



Komentáře k článku

Zpět na článek

Topo mapy nejsou ani potreba, obdoba je freemap.sk a jsou zdarma...
Vaše jméno, přezdívka: 
jurcis

Ničemu s SK nevěřím
Vaše jméno, přezdívka: 
Budulínek

Díky za návod. Nedávno jsem takhle instaloval mapu do nového Edge Explore 2. Zkušenost to byla mírně řečeno podivná, plná chybových hlášek o neschopnosti přihlásit se k mému účtu nebo nemožnosti nainstalovat nejnovější verzi Expressu. Nakonec se povedlo, ale o pozitivním user experience se vážně mluvit nedá. Na jedné straně Garmin produkuje top navigace a hodinky, na straně druhé je schopný vyplodit něco tak otřesného a nespolehlivého jako je Garmin Express nebo IQ Store.
Vaše jméno, přezdívka: 
Petr K.

No, mě Express aktuálně funguje jen s nově přidanou Edge 1050, ke starším zařízením se nedostanu - dlaždice jsou prostě mrtvé. Musel jsem to rozhodit na třetím počítači a tam si všecky hodinky znovu přidat. Je to otřesný program, s tím souhlasím. Na mém hlavním notebooku ani nejsem schopen provést aktualizaci.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Když provedu factory reset hodinek se staženou mapou Topo Czech, tak o tuto mapu přijdu? Nebo je nějak spárovaná se sériovým číslem hodinek? Mimochodem, na všech počítačích a laptopech, které používám, mám linux. Takže řešení přes Garmin Express je pro mě velmi složité. Musím přesvědčit někoho ze svého okolí, aby mi půjčil svůj počítač a instalaci/aktualizaci provedl tam. Vzhledem k tomu, že to vyžaduje instalaci programu, který ten člověk většinou vůbec nezná, a navíc to nějakou chvíli trvá, cítím se u toho vždy dost trapně...
Vaše jméno, přezdívka: 
Martin


Mapy po resetu zůstávají v paměti. Topo Czech je pak spárovaná se SN a lze případně znovu stáhnout.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Dobrý den, lze aktualizovat mapa verze TOPO Czech v4 PRO na na mapu verze V5, případně jaké jsou rozdíly ve verzích. Děkuji.
Vaše jméno, přezdívka: 
zbyněk

Upgrade je možný, ale je třeba si jej zaplatit. Nebo sehnat Topo5, kdo při nákupu nepoužil kupon. Rozdíl jsou celkem velké, zejména ve značení turistických cest, který se často mění s tím, jak se mění (kácí) les.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Jsem rád, že v nové betě už jdou stahovat mapy napřímo. Kdysi jsem měl problém s Garmin Express, že se mi po spuštění nechtěl pustit dále než na úvodní logo. Tolik dnů a hodin, než se mi podařilo přijít na to, že čím to je bylo úmorný. Nakonec to bylo nějakou aktualizací, kterou jsem musel nejdříve odinstalovat a pak znovu nainstalovat a když se mi to podařilo, tak při připojení Edge k PC mi to ukazovalo, že mám k dispozici aktualizace, která však nešla nainstalovat a před samotným zahájením to vždy spadlo. Řešení? Stačilo připojit Edge skrz jiný USB-C kabel a v tom okamžiku mi to psalo, že mám vše aktuální. Takže pokud můžu, raději se Expressu vyhýbám obloukem. Jen by mě zajímalo, jestli jste někdo do Edge nezkoušel dát jiné mapy než TOPO? Na hodinkách to jde, například Vasam mapy, ale na Edge jsem to nezkoušel.
Vaše jméno, přezdívka: 
Lukáš Štěpánek

Z hodinek či Edge je aktualizace a stahování nicméně pomalejší než přes počítač. Nicméně taky jsem rád za tuto možnost, protože mě Express aktuálně funguje jen s nově připojenou navigací Edge 1050, k žádným dalším zařízením se nedostanu.
Vaše jméno, přezdívka: 
Život s Garminem

Ja používam mapy zo stránky freemap.sk freemapSKtopo a freemapCZtopo a aktualizované sú 2x do týždňa
Vaše jméno, přezdívka: 
Laco

Funguje to tedy i na Edge? Ačkoliv mám Topo 5, tak už některá místa v okolí nejsou aktuální.
Vaše jméno, přezdívka: 
Lukáš Štěpánek

Díval jsem se na freemapCZtopo a opravdu to jde, jsem právě v Edge nikde nenašel nastavení map, ale mají tam návod na to. Moc děkuji.
Vaše jméno, přezdívka: 
Lukáš Štěpánek
Zpět na článek